add a link

Aanslagen Zaventem en Brussel: wat we nu al weten

کریں شامل تبصرہ
Fanpup says...
I remember visiting this website once...
Here's some stuff I remembered seeing:
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Meer info.
Wij hebben onze gebruiks- en privacyvoorwaarden aangepast. Meer info.
Vanmorgen rond 8 uur werd Brussels Airport opgeschrikt door twee ontploffingen. Het gaat om een zelfmoordaanslag . Rond 9.15 uur doken er ook berichten op van verschillende explosies in metrostations van Brussel. Voorlopige berichten spreken van minstens 11 doden en verscheidene zwaargewonden in Zaventem, en van 10 doden aan de metrostations. Het dreigingsniveau in heel België werd opgetrokken naar niveau vier. De regering vraagt aan alle landgenoten om binnen te blijven.
Update: Several injuries reported after large explosions at @AmericanAir departure hall pic.twitter.com/1DzSHS2b3l
In de vertrekhal werd eerst geschoten, dan iets in het Arabisch geroepen. Pas daarna waren er twee ontploffingen. Een zou plaatsgevonden hebben aan de balie van SN Brussels Airlines, en een andere aan de rechterkant, nabij de balie van American Airlines. Dat melden verschillende getuigen. De Procureur des Konings heeft intussen bevestigd dat het om een zelfmoordaanslag ging.
Er zou ook een derde verdacht pakket gevonden zijn in de luchthaven. Ook daar zou het om een bom gaan.
Volgens de eerste berichten zijn er tientallen gewonden gevallen bij de explosie. De politie meldt ook minstens één dodelijk slachtoffer. Volgens verschillende bronnen is er sprake van 13 doden en 35 zwaargewonden, al werd dat nog niet bevestigd. De brandweer heeft het over 11 doden op Zaventem. Het provenciaal rampenplan is afgekondigd. In heel België geldt dreigingsniveau vier, meldt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon.
#BREAKING: Two loud explosions at #Zaventem airport in #Brussels pic.twitter.com/JFw9RGLjnh
Federale regering volgt de situatie op de voet. Absolute prioriteit gaat naar de slachtoffers en naar de hulpverlening op de luchthaven.
De ravage in de vertrekhal is aanzienlijk. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Brussels Airport werd volledig ontruimd.
Premier Charles Michel meldde in een reactie op Twitter dat de federale regering de situatie op de voet volgt. "Absolute prioriteit gaat naar de slachtoffers en naar de hulpverlening op de luchthaven", klinkt het. Intussen is er een veiligheidsraad aan de gang.
IMAGE: Damage inside Brussels airport pic.twitter.com/Y5hNpM8RhG
Rond 9.15 uur werd er dan melding gemaakt van een tweede ontploffing in de buurt van metrostation Maalbeek. Dat station ligt dichtbij de instellingen van de Europese Unie. Op Twitter wordt melding gemaakt van trillingen onder de Wetstraat. Getuigen zouden bebloede mensen uit de metro zien komen, volgens een bron bij de hulpdiensten zijn daar 10 doden gevallen. Er worden gewonden opgevangen aan het hoofdkantoor van de CD&V.
Ook aan metrostation Schuman zou rook te zien zijn. Alle metrostations worden gesloten. Volgens een bron bij DOVO zou er één bom ontploft zijn en een andere gevonden zijn in een volgend station.
Ook aanslag Metrostation #Kunst-wet #brussel #attack volgens @VTMNIEUWS
Evacuation du metro juste avant Maelbeek #brussels traumatisant pic.twitter.com/5MmRIelAC2
Trillingen onder kantoor Wetstraat 89, bebloede mensen komen uit #metro #aanslag
Belgische media melden nu 13 doden en 35 gewonden na aanslagen Brussel https://t.co/LgqAF1X3M1 pic.twitter.com/TQqh8psKeZ
Netwerk zwaar belast, veel gebouwen ontruimd
Extra waakzaamheid in alle scholen in Vlaanderen en Brussel https://t.co/Iixg8hH01W
Het telefoonnetwerk is momenteel zwaar belast door de vele sms\'en en telefoongesprekken die gevoerd worden. Tot ver buiten de luchthaven is er weinig of geen mogelijkheid tot bellen. Het crisiscentrum vraagt niet te bellen maar te sms\'en of social media te gebruiken.
Vluchten worden afgelast en het crisiscentrum vraagt om niet naar de luchthaven te komen. Intussen werd ook de omgeving van de Wetstraat (het bureau van de premier en het parlement) en het Justitiepaleis ontruimd.
Geplande vluchten worden omgeleid naar onder meer Deurne, Oostende en Rijsel. Ook de toegangswegen naar Brussels Airport werden afgesloten. Op de ring staat intussen al een lange file.
Intussen werden de Jubelparktunnel en de Wettunnel richting Brussel-centrum afgesloten op politiebevel. Alle scholen gaan dicht, het openbaar vervoer in Brussel wordt volledig stilgelegd, alle stations werden ontruimd en er wordt gevraagd om niet naar de hoofdstad te komen. Het crisiscentrum vraagt ook aan alle scholen om de leerlingen binnen te houden, aldus minister Crevits.
Meerdere vluchten staan in de wacht om te landen en worden ergens anders heen gestuurd. #Zaventem pic.twitter.com/9Nrz51J7AS
— Steven Bakker (@Kolpen) 22 maart 2016
Geen doorgang naar luchthaven #Zaventem. Hou rekening met moeilijk verkeer in de omgeving van #BrusselsAirport https://t.co/TmnKOpDfiT
Explosies op Brussels Airport , Zaventem , Luchtvaart , Vlaams-Brabant , België , Brussels Airport
Aanslagen Brussel: Facebook treuzelt met \'safety check\'
Europese beurzen fors gezakt na aanslagen Brussel
Aanslagen waarschijnlijk wraakacties voor arrestatie Abdeslam
read more
save

0 comments